Σπύρος Σιαμπλής

Λεβέντες με καρδιά και μες τον Πειραιά!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τη μαχητική ψυχή των παικτών του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, τις νίκες που θα έρθουν στα επόμενα ντέρμπι και την… άχαστη παράδοση που έχει «χτιστεί» εσχάτως.

Με την ολοκλήρωση και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τριάδα των διαδοχικών «μεγάλων» αγώνων που είχε να δώσει το τελευταίο διάστημα. Πριν από αυτά, αν κάποιος έλεγε ότι το «τριφύλλι» θα έπαιρνε δύο βαθμούς και θα έχανε μόνο μια φορά, πιθανότατα θα γινόταν… αντικείμενο χλευασμού. Αυτή δεν ήταν η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα;

Τώρα, μετά και το χθεσινό 1-1 στον Πειραιά, ο Παναθηναϊκός δικαιούται να αισθάνεται αδικημένος. Από τη βαθμολογική του συγκομιδή, πρωτίστως, αλλά και από όλους όσοι βιάστηκαν να τον… καταδικάσουν. Κι αν κάποιοι δεν… ήξεραν ή δεν είχαν «διαβάσει» τα «σημάδια», πλέον το κατάλαβαν. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει κάνει… δεύτερη φύση της το «refuse to lose»!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο πρώτο ημίχρονο. Με την ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη. Απέναντι στον Ολυμπιακό, έβγαλε «σβηστά» το πρώτο 45λεπτο, προηγήθηκε με την «φωτοβολίδα» του Κάτσε και ισοφαρίστηκε στο… πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έχοντας χάσει από νωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα -λόγω ενός σοκαριστικού τραυματισμού- και παίζοντας με δύο παίκτες τραυματίες, ουσιαστικά, έτσι; Σύμφωνοι, για να τα λέμε κι όλα, το τελευταίο 20λεπτο στο «Καραϊσκάκη» ήταν πολύ δύσκολο... Ε, και; Δεν το περιμέναμε, δηλαδή; Παίζει κι ο αντίπαλος, ξέρετε. Πόσο μάλλον όταν «καίγεται».

Με τον Κολοβέτσιο να «σκουπίζει» κάθε κίνδυνο, τον Ινσούα να… καταπίνει κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου και τον Κάτσε να δίνει μάχες μέχρι εσχάτων στη μεσαία γραμμή, αν μη τι άλλο πάντως ο Παναθηναϊκός έδειξε μαχητική ψυχή και «κότσια» απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του!

Συνολικά, λοιπόν, δεν τη λες και άσχημη τη «σούμα». Κόντρα στις… Κασσάνδρες, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε πως, σε αγωνιστικό επίπεδο, γίνεται αρκετά καλή δουλειά. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος των «πράσινων» μπορεί να είναι σίγουρος πως, στον δεύτερο γύρο, θα έρθουν και τα αποτελέσματα που θα είναι… επιπέδου Παναθηναϊκού.

Άλλωστε, οι δηλώσεις του Δώνη, στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και του συνεργάτη του Μάκη Αγγελίνα, επιβεβαιώνουν του λόγου… το αληθές. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» επισήμανε πως περίμενε περισσότερα από τους παίκτες του, στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν «κάθισε» πάνω στο αποτέλεσμα, ούτε… χάιδεψε αυτιά. Και είχε δίκιο.

Το μέγεθος του συλλόγου δεν επιτρέπει πανηγύρια μετά από μια ισοπαλία. Ούτε κι αν αυτή έρχεται σε ντέρμπι. Με τον μεγάλο σου αντίπαλο! Μέσα στο «σπίτι» του… Από την άλλη όμως, μόνο… κολλημένος δεν βλέπει ότι, εσχάτως, έχει «χτιστεί» μια παράδοση... άχαστη, εντός κι εκτός έδρας!

Μια παράδοση που, με τις σωστές κινήσεις -κυρίως σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και με ενίσχυση του ρόστερ ακολούθως- μπορεί να συνεχιστεί για ακόμα περισσότερα χρόνια! Προς το παρόν, πάντως, κλείσαμε διετία και προχωράμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x